• امروز : شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
10
محسنی: تجمع‎های اخیر مالباختگان

چرا مردم در دام شرکت‎ های سرمایه ‎گذاری می‎افتند؟ نیاز یا طمع؟

  • کد خبر : 704
  • 07 آذر 1402 - 20:26
چرا مردم در دام شرکت‎ های سرمایه ‎گذاری می‎افتند؟ نیاز یا طمع؟

شرکت رضایت خودروی طراوت نوین در مقابل دادگستری و استانداری قزوین و سایر دفاتر مقام‎های محلی بار دیگر، توجه‎ها را به سمت شرکت‎های سرمایه ‎گذاری جلب کرد که در این وضعیت بد اقتصادی یک روز به نام سرمایه ‎گذاری در ملک و واحدهای تجاری، یک روز به نام ارزهای دیجیتال و بیت‎کوین، یک روز به […]

شرکت رضایت خودروی طراوت نوین در مقابل دادگستری و استانداری قزوین و سایر دفاتر مقام‎های محلی بار دیگر، توجه‎ها را به سمت شرکت‎های سرمایه ‎گذاری جلب کرد که در این وضعیت بد اقتصادی یک روز به نام سرمایه ‎گذاری در ملک و واحدهای تجاری، یک روز به نام ارزهای دیجیتال و بیت‎کوین، یک روز به نام بورس، و یک روز به نام پیش‎خرید خودرو ظهور پیدا می‏‎کنند و هم خود را به دردسر می‏اندازند و مسئولان دست‏اندرکار را! و آخر ماجرا هم جا تر است و بچه نیست و یک نفر در زندان هست و یا متواری و از میلیاردها پول زبان بسته خبری نیست!
«طارم نو» در این گزارش با مصاحبه با اشخاص مختلف اعم از مالباخته، وکیل و افراد صاحب‎نظر به دنبال چرایی این است که چرا مردم با وجود این که تجربه‎های مختلف را در جامعه می‎بینند باز هم در دام این بازی تکراری و دور باطل می‏افتند.

دنبال مال مفت بودن و دوری از منطق سرمایه ‎گذاری

نوری کارمند یک شرکت بورسی در تاکستان می‎گوید: من هیچ‎گاه در شرکت‎های خودرویی مشارکت نکردم؛ به نظرم شبهه‎ی مذهبی داشت. ما مردم همیشه دنبال مال مفت هستیم و همیشه آسیبش
دامن گیرمان می‎شود؛ ولی خب چه کنیم که توی گوشمان نمی‎رود که پول درآوردن، زحمت دارد. اگر قرار بود بخوابیم و پول بیاید توی حسابمان الان همه ثروتمند بودیم! در همین قضیه‎ی غفاری، مردم هر چه داشتند اعم از طلا و سرمایه را انتقال می‎دادند آنجا و حتی کارگرها سر کار نمی‎رفتند! همه چیز در رکود بود و احساس می‎کردم شهر، مرده است. وی با تاکید می‎گوید: حتی در شکل‎های رسمی‎تر و قانونی‎تر اقتصادی، عقل و منطق مالی حکم می‎کند با بهره‎گیری از نظرات اساتید، سرمایه‎ی خود را در سبدهای مختلف مالی و سرمایه ‎گذاری وارد کرد که اگر اتفاق ناخوشایندی افتاد کل سرمایه و زندگی افراد از بین نرود.

طمع سه سوراخ دارد!

یکی از شعارهایی که مال‌باختگان شرکت‎های خودرویی مطرح می‎کنند این است: «ما طمع نکردیم، سرمایه ‎گذاری کردیم»! با این وجود، علی یکی از مالباختگان می‎گوید: ما پول‎هایمان را از سر طمع و بدون هیچ اطلاعاتی دادیم دست یک شخص تا پول بیشتری گیرمان بیاید؛ غافل از اینکه همه‎اش کلاهبرداریست. با این‎که نمونه‎های زیادی دیده بودیم ولی بازم طمع کردیم! الان دیگر، داستان من بدو آهو بدو شده است. این که می‎گویند طمع سه تا سوراخ دارد درست است؛ بالاخره فرد، سقوط می‎کند.

اعتماد به حرف اطرافیان

هادی یک مالباخته‌ دیگر نیز می‎گوید: من یک شاگرد باطری‎ساز هستم. شخصا تمایلی به سرمایه ‎گذاری نداشتم ولی استادکارم که سال‎ها با هم آشنا و دوست هستیم پیشنهاد داد که چنین سیستمی هست و چند سال است که سایر افراد دارند پول می‎گیرند و زندگی‎شان تغییر کرده است. من هم بدون مطالعه و تحقیق فقط بر اساس اعتماد به حرف ایشان وارد شدم و هنوز درگیرودار دادگاه و پاسگاه هستیم. زمانی ما وارد شدیم که دیگر خبری از سود سرمایه ‎گذاری نبود.

سرمایه‌گذاری اقتصادی یک ضرورت زمانه

حاج اصغر رحمانی از فعالان اجتماعی که رویکرد صفحه‎ی اینستاگرامی شخصی‎اش را در جهت پیگیری مطالبات مالباختگان و گشودن گره‎ای از کار ایشان تغییر داده است می‎گوید: باید کمی عمیق‎تر به علت حضور و مشارکت مردم در چنین سرمایه ‎گذاری پرداخت؛ ریشه‎ی اصلی چنین جریاناتی ناشی از وضعیت اقتصادی نابسامان کشور است که موجب شده تا افراد جامعه در عرصه‎ درآمدزایی و سرمایه ‎گذاری دچار سرگردانی شوند و دست به اقداماتی بزنند که موجب از دست رفتن سرمایه‎هایشان شود.
وی ادامه می‎دهد: بی‎کاری و وضعیت اقتصادی بد، پدر مردم را درآورده است. در شرایط سخت اقتصادی، مردم برای نجات خودشان دست روی دست نمی‎گذارند. رحمانی می‎افزاید: در خصوص تاکستان باید بگویم که راه‎اندازی صنایعی مانند فولاد که مصرف آب زیادی دارند؛ بی‎توجهی به صنایع بومی و وضعیت خشکسالی که بسیاری از باغ‎های انگور را در معرض نابودی قرار داده است؛ عدم تمایل کارخانه‎های فعال در شهرستان برای بکارگیری نیروهای بومی؛ و پایین بودن حقوق و دستمزد کارگران موجب شد تا مردم و خانواده‎ها برای پر کردن خلاء درآمدی و معیشتی خود به سمت شرکت‎های پیش‎خرید خودرویی بروند. وی می‎گوید: نباید یک‎طرفه به قاضی برویم؛ آقای غفاری با یک نمایشگاه ماشین شروع کرد و زندگی خیلی از مردم را تغییر داد و بر خلاف ادعاها که وی را متهم به فعالیت پانزی می‎کنند؛ وی اقدام به راه‎اندازی واحدهای تولیدی مبتنی بر ظرفیت‎های محلی مانند کنسانتره محصولات باغی کرده بود و در حال کمک به اقتصاد شهر بود ولی برخی تنگ‎نظری‎ها صاحبان قدرت و ثروت، وضعیت را پیچیده کرد. به نظر من، غفاری، ضرورت زمانه بود وی حتی موفق شده بود از مسئولان محلی به خاطر ایجاد اشتغال‎زایی و اقدامات خیریه‎ای، لوح تقدیر دریافت کند. لذا شاهد هستیم متشرع‎ترین و محتاط‎ترین و یا اقتصادی‎ترین افرادی که می‎شناسم اقدام به سرمایه ‎گذاری نزد وی کردند.

وجود اختلاف طبقاتی

اسدی وکیل دادگستری که وکالت چند پرونده‎ی کلاهبرداری را برعهده دارد می‎گوید: دلایل مختلفی وجود دارد که افراد به سمت سرمایه ‎گذاری نزد افراد یا موسسات خاص می‏روند. یکی اختلاف طبقاتی موجود در جامعه است که موجب به هم ریختن امنیت روانی و آرامش در افراد می‎شود و هر شخص تلاش می‏کند با ورود به معاملاتی بتواند خیلی زود تغییرات مالی شگفت‏انگیزی در زندگی‎اش ایجاد کند. اسدی ادامه می‎دهد: افراد بدون داشتن علم و دانش تخصصی و حتی بدون بهره‎گیری از نظر کارشناسان فنی اقدام به سرمایه‎گذاری به قیمت فروپاشی اقتصادی خود و خانواده‎اش می‎کند. و این باخت بزرگ و فشار اقتصادی او را وادار می‎کند دست به دامان دستگاه قضا گردد.

وعده سودهای وسوسه‎ کننده

سید محمد میرکمالی برنامه‎ریز و مشاور خصوصی سرمایه ‎گذاری می‎گوید: یکی از فاکتورهای مهم در بازارهای مالی، بحث‎های روانشناختی و احساسیست. حضور احساسی و هیجانی افراد آن‎ها را در معرض آسیب‎های جدی قرار می‎دهد و فریب سودهای وسوسه‎کننده می‎خورند و جیب سایرین را پر می‎کند. برای نمونه چند سال پیش در بورس کشور، بسیاری از مردم ضررهای سنگین کردند؛
وی ادامه می‎دهد: تاکید من بر سرمایه ‎گذاری به عنوان یک فرآیند بلندمدت و مستمر است که در آن مدیریت ریسک رعایت شده است. اگر افراد ۱۰-۲۰ درصد درآمد خود را به سرمایه ‎گذاری البته با در نظر گرفتن سبدهای متنوع اختصاص دهند و از دانش تخصصی در آن حوزه برخوردار باشند درصد موفقیت‎شان بالاتر می‏رود. وی در پایان برای عموم مردم پیشنهاد می‎کند کتاب «ثروتمندترین مرد بابل» را مطالعه کنند. این کتاب راه‎های ثروت‎اندوزی و خلاص شدن از شر بدهی را به بیان ساده توضیح می‎دهد.

لینک کوتاه : https://tarom-e-now.ir/?p=704

برچسب ها